„Jesenje radosti“

Akcija koja se organizuje svake godine namenjena našim najmlađim članovima, u pitanju su poletarci i pčelice, još od 1998. godine – Jesenje Radosti.


Svake godine našu akciju poseti oko 150 poletaraca i pčelica, ne samo iz Niša, već i iz ostalih gradova Srbije, dok u samom štabu akcije bude oko 20 članova našeg odreda. Pošto su u pitanju poletarci, njihovo interesovanje krije se u samom sadržaju akcije. U toku jednog dana njihov zadatak je da obiđu sve kontolne tačke (baze). Tamo ih čekaju razni zanimljivi zadaci koje oni rešavaju.

poletarci

Kroz igru oni uče, postaju timski igrači, stiču veštine i druge sposobnosti. U pitanju su zanimljive igre (prepreke, skakanje u džaku, nadvlačenje konopca) i druge izviđačke aktivnosti. Njihov cilj je da svoji timski zadatak završe u što kraćem roku.

Na kraju dana, pre zatvaranja akcije proglašavaju se pobednici i uručuju im se nagrade.

Poletarci i pčelice

Naš cilj je da na ovaj način pokažemo mladima da postoje i drugi vidovi obrazovanja, takozvano neformalno obrazovanje. Da ih na taj način zainteresujemo da nam se priključe, ali i da na najbolji mogući način animiramo naše najmlađe članove, poletarce i pčelice.

poletarciKako već znate, ova aktivnost nam je praktično postala tradicija. Mi se iz godine u godinu trudimo da obogatimo njen sadržaj i dovedemo što je moguće više učesnika. Iako rad sa tako mladim uzrastima nije ni malo lak, nama je to zadovoljstvo. To najbolje znaju njihove vođe (predvodnici) koji najvise vremena posvećuju upravo njima. U tim godinama (od 7 do 10 godina) deci pažnje i zabave nikad nije dosta, a naši predvodnici se svim naporima trude da im obezbede i jedno i drugo.

Ovo je pravo mesto za zabavu, kratki odmor od škole i rekreaciju za naše namladje članove odreda. Pravo mesto za mlade a nije ulica, u vecini slučajeva boravak u prirodi, daleko od štetnih navika, u pravom društvu. Vidimo se na sledećim Jesenjim Radostima – Z D R A V O